• 7 dagen per week geopend

Goede wandelschoenen of bergschoenen

Waar moet je op letten bij het kopen van schoenen om mee te wandelen?

Banner wandelschoenen Lowa

Ten eerste is het belangrijk om vooraf te bepalen waarvoor je de wandelschoenen gaat gebruiken. Een wandelschoen voor in de bossen heeft andere eigenschappen dan bergschoenen waarmee je op onregelmatig terrein loopt.

Wanneer je gaat wandelen zijn een paar goede wandelschoenen noodzakelijk. Goede wandelschoen ondersteunen de voeten en de enkels en zorgen voor voldoende demping tijdens het lopen. Deze eigenschappen zorgen ervoor gemakkelijk en comfortabel de natuur kunt verkennen. Het is dus belangrijk om de juiste schoenen te kiezen die passen bij uw activiteit. Moeten de schoenen bv hoog of laag zijn of moeten ze waterafstotend of juist waterdicht zijn? Wij helpen u met het nemen van de juiste beslissing.

Soorten wandelschoen

Om te beginnen bestaan er voor wandelschoenen en bergschoenen verschillende categorieën. Vooraf goed bepalen voor welke activiteit je de schoenen gaat gebruiken zorgt er dus voor dat je de juiste categorie kunt kiezen. Deze categorieën kunt u terugvinden in het filter “Specifieke kenmerken” op onze site.

Wandelschoenen zijn opgedeeld in de volgende categorieen.

  • A Wandelschoen          Walking
  • A/B wandelschoen        Walking en hicking
  • B wandelschoen           Hiking en tracking

Wandelschoenen categorie A – WALKING

Wandelschoenen in categorie A zijn geschikt voor wandelen over verhard of licht onverhard terrein. Categorie A wandelschoen zijn licht en soepel en ideaal voor wandelevenementen, stedentrips, of een mooie bos- of strandwandeling. Ook zijn ze perfect voor een blokje om tijdens je dagelijkse wandeling.

Wandelschoenen A hebben wij van de merken: Mephisto, Xsensible stretchwalker, Lowa, Grisport

Wandelschoenen categorie A/B WALKING EN HIKING

Wandelschoenen A/B kun je ook gebruiken als bergschoenen. Deze schoenen zijn geschikt voor het wandelen in gebieden met ongelijke ondergrond. In de hoger gelegen en heuvelachtige gebieden van Europa, is een A/B schoen de beste optie. Deze schoenen zijn zo ontworpen dat ze genoeg ondersteuning bieden voor onverharde paden, maar soepel genoeg zijn voor wandelingen dichtbij huis.

Wandelschoenen A/B verkopen wij van de merken: Lowa, Xsensible stretchwalker , DRY-X, Grisport

Wandelschoenen categorie B – HIKING EN TREKKING

Wandelschoenen B zijn echte bergschoenen met een technische constructie voor bergtochten of wandelingen met bepakking.  Categorie B wandelschoenen hebben een hogere schacht om meer stabiliteit te bieden aan de enkels en zijn ontworpen met het oog op demping. Dit zorgt voor dat deze wandelschoenen schokken goed opvangen en veel ondersteuning bieden om zelfverzekerd de wandelpaden te trotseren.

Wandelschoenen B hebben wij o.a. van : Lowa, Grisport

Extra eigenschappen voor goede wandelschoenen

Nu u de juiste categorie heeft gekozen is het belangrijk om na te denken over de overige condities waar u de wandelschoenen voor gaat gebruiken. Een aantal belangrijke eigenschappen zijN:

Ademende wandelschoenen

Moet de schoen ademen, als u wilt gaan lopen in warme gebieden adviseren wij u om ademende schoenen te nemen.

Zooltype

Als u gewoon gaat wandelen kunt u volstaan met een lichte zool, gaat u de schoenen gebruiken voor bos of heuvelig gebied kunt een beter kiezen voor een wat zwaardere zool. Hierdoor zal de schoen ook zwaarder worden.

Waterdichte wandelschoenen

Waterproof schoenen heb je nodig als je buiten de paden gaat wandelen of hiken/trekken. Diverse membranen houden de schoen waterdicht. Om wandelschoenen waterdicht te maken worden verschillende materialen zoals Gore-Tex, Spotex gebruikt. Soms heeft het leer een behandeling ondergaan waardoor deze waterproof is houdt er echter wel rekening mee dat u deze behandeling moet herhalen. Wij hebben in ons assortiment diverse onderhoudsmiddelen die hiervoor geschikt zijn. Wij adviseren u graag de juiste oplossing.

Pasvorm van wandelschoenen

Waar moet je op letten bij het passen van wandelschoenen? Allereerst is de juiste maat voor wandelschoenen er belangrijk. Wij kunnen uw voet opmeten om samen met u de juiste schoenmaat te bepalen. Tijdens het opmeten houden wij rekening met diverse factoren zoals iets meer ruimte, uw voeten veranderen namelijk tijdens het lopen.

Een wandelschoen moet comfortabel zitten maar mag niet slippen in de hiel, het is dus belangrijk om even op de schoenen te lopen tijdens het passen.

Bij het passen of meten van de voet adviseren wij om de wandelsokken aan te trekken die u ook draagt in uw wandelschoenen. Houdt u er verder rekening mee dat een schoen in de basis goed moet zitten en heerlijk moet lopen, een inlegzool of uw eigen zool kan daarbij extra comfort bieden.

Wandelschoenen kopen bij Koster schoenmode

Het aanbod wandelschoenen breiden wij steeds meer uit omdat steeds meer van onze leveranciers hier een speciaal assortiment voor hebben. Bekijk het aanbod wandelschoenen op onze site of kom langs in onze winkel.

Wandelschoenen voor vrouwen >>>

Wandelschoenen voor mannen >>>

Blijf op de hoogte van de laatste trends en aanbiedingen