• 7 dagen per week geopend

Schoenen voor moeilijke voeten

Toch leuke schoenen bij moeilijke of pijnlijke voeten

Heeft u moeilijke voeten en wilt u toch leuke schoenen dan is de comfortschoen een uitstekende oplossing. Ook bij comfortschoenen zien wij steeds meer ontwerpen naar de laatste trends welke gecombineerd worden met leuke details. Dit geeft de hedendaagse comfortschoenen een moderne uitstraling waardoor ze goed combineren met sportieve en nette kledingstijlen.

Veel comfortschoenen zijn ideaal voor dagelijks gebruik omdat ze de voeten goed corrigeren en optimale steun bieden. Deze makkelijke schoenen zijn ideaal bij moeilijke of pijnlijke voeten en hebben bijna allemaal een uitneembaar voetbed waardoor ze te dragen zijn met steunzolen. Het grootste deel van ons assortiment comfortschoenen zijn zowel in een reguliere als in een brede leest verkrijgbaar. Door ons uiteenlopende assortiment kunnen wij bijna altijd een passend paar schoenen leveren.

Bekijk direct ons uitgebreide assortiment comfortschoenen

Comfortschoenen voor dames >>>   

Pijnloos lopen op schoenen van Xsensible, Hartjes, Fidelio, Wolky, Waldlaufer en Durea

Bij Koster schoenmode kunt u terecht voor een ruim aanbod comfortabele schoenen van topmerken

Xsensible Stretchwalker

Xsensible stretchwalkerVoor een sportieve geklede sneaker en een uniek voetbed kunt u terecht bij Xsensible. Xsensible heeft het stretchwalker concept ontwikkeld op basis van de oeroude Japanse sandaal en dit vertaald naar een moderne schoen. Het geheim van de Xsensible Stretchwalker zit hem in het unieke balanspunt in het midden van de zool wat zorgt voor een optimale balans en een gezonde lichaamshouding. Door dit unieke zoolconcept worden uw gewrichten minder belast.

Ervaar zelf de schoen die u weer blij maakt en verlost van pijnlijke of vermoeide voeten. Xsensible schoenen zijn voor dames en heren in diverse modellen beschikbaar.

Xsensible schoenen voor dames >>>

Xsensible schoenen voor heren >>>
Stijlvolle schoenen voor moeilijke voeten en voetklachten

Wanneer u last heeft van moeilijke voeten is het niet altijd eenvoudig om een stijlvolle schoen te vinden, toch zijn er diverse schoenfabrikanten die comfortabele nette schoenen maken. In ons assortiment hebben wij schoenen die voldoende ondersteuning bieden en ook verkrijgbaar zijn in brede en extra brede maten.

Moeilijke voeten en hoge hakken

Een stijlvolle outfit maak je compleet met een mooi paar schoen het liefst met hakken. Ook voor moeilijke voeten bestaan er mooie pumps met hakken. Wij hebben diverse comfortabele pumps met hakken in brede en extra brede maten die prima combineren bij uw nette kleding.

Schoenen met hakken voor moelijke voeten >>>

Sandalen en slippers met extra comfort

Heeft u last van branderige voeten dan kunnen sandalen en slippers uitkomst bieden. Wanneer u last heeft van moeilijke voeten dan is het belangrijk dat de sandaal of slipper uw voet voldoende ondersteuning geeft, kies daarom altijd voor sandalen met een goed voetbed. Wanneer u gebruik maakt van steunzolen dan is het raadzaam om te kiezen voor sandalen met een uitneembaar voetbed. Op onze site kunt u eenvoudig filteren op deze optie wat de keuze eenvoudiger maakt

Comfortabele sandalen en slippers voor vrouwen >>>      Comfortabele sandalen en slippers voor mannen >>>

Schoenen voor brede voeten

Bij brede voeten of ingezwachtelde voeten is het belangrijk te letten op de juiste pasvorm. De wijdtematen van schoenen worden aangegeven met een letter die varieert van maat G voor regulier tot M voor super brede schoenen. Veel schoenen uit ons assortiment zijn verkrijgbaar in de wijdte maten, zo zijn diverse comfortschoenen in maten H, K en M. Wij adviseren bij brede voeten een stevige schoen in bv leer omdat deze minder snel uitlopen, let verder goed op dat het model van de schoen de voet niet optisch breder maakt.

Damesschoenen met brede leest >>>       Herenschoenen met brede leest >>>

Sportieve schoen voor brede voeten

De sneaker is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en laat zich zeer goed combineren met een leuke jeans of korte broek. Onze comfortabele damessneakers zijn ook zeer goed geschikt bij moeilijke voeten. Veel van de sneakers uit assortiment zijn verkrijgbaar in wijdtematen en bieden daarnaast voldoende ondersteuning voor uw voeten. De meeste sneakers en wandelschoenen beschikken over een leren binnenwerk wat het comfort ten goede komt.

  • Grisport Active

Grisport is al jarenlang een gevesitigde naam op het gebied van high-end werkschoenen. Met deze jarenlange ervaring heeft Grisport de stijlvolle Active lijn opgezet die ideaal is voor dagelijks gebruik. Door het lage gewicht en het unieke draagcomfort zijn Grisport Active schoenen de perfecte schoen voor de actieve gebruiker. De speciale zoolconstructie zorgt voor een goede demping en door het gebruik van Spo-tex membraam is de schoen ademend en waterdicht.

Grisport Active schoenen voor heren >>>

Sneakers en wandelschoenen voor vrouwen >>>     Sneakers en wandelschoenen voor mannen >>>

Wandelschoenen

voor elke voet is er wel een wandelschoen te bedenken, kom naar onze winkel en we adviseren u graag hierover.

WIj hebben van Lowa, Grisport en van DRY-X stretchwalker wandelschoenen.

Schoenen voor steunzolen

Veel van onze klanten maken gebruik van steunzolen in hun schoenen. Steunzolen helpen bij het oplossen van lichamelijke klachten, scheefstand en bij eeltvorming en likdoorns. Niet alle schoenen zijn geschikt om te dragen met steunzolen, zo moet de schoen een uitneembaar voetbed hebben, dient de hiel gesloten te zijn en moet de schoen stevig zijn. Bij Koster schoenmode kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment schoen geschikt voor steunzolen. U kunt deze schoenen eenvoudig vinden door op de pagina te filteren op schoenen met een volledig uitneembaar voetbed of gebruik te maken van onderstaande links

Damesschoenen met  uitneembaar voetbed >>>   Herenschoenen met uitneembaar voetbed >>>   

Mocht u advies nodig hebben dan helpen onze medewerkers u graag.

Voetproblemen verhelpen

Steeds vaker zien mensen het belang van goede schoenen. Het dragen van slecht schoeisel kan leiden tot diverse klachten aan voeten, gewrichten en spieren wat zorgt voor pijnlijke voeten en gewrichten. Om deze klachten te voorkomen is het belangrijk om goed passende schoenen te dragen die de voeten voldoende ondersteunen.

Hieronder leggen wij de meeste voorkomende voetaandoeningen uit en proberen hier een passende oplossing voor te adviseren die mogelijk kan helpen bij het verminderen van klachten.

Spreidvoeten

Bij spreidvoeten staan de middenvoets- en voetwortelbeentjes niet meer parallel maar naar buiten waardoor de voetspieren verzwakken. De voet knikt hierdoor weg en de voorvoet wordt aanzienlijk breder. Spreidvoeten ontstaan door de jaren heen en zijn een gevolg van langdurig verkeerde belasting van de voeten. De oorzaak van spreidvoeten is meestal het langdurig dragen van verkeerd schoeisel zoals schoenen met hoge hakken. Spreidvoeten komen dan ook het meeste voor bij vrouwen.

Oplossing: Het opnieuw in vorm brengen van een spreidvoet is niet eenvoudig, hiervoor zullen fysiotherapeutisch oefeningen noodzakelijk zijn. De belangrijkste klachten kunnen wel verholpen worden door het gebruik van goede inlegzolen. Daarnaast helpen goede schoenen bij het verminderen en verhelpen van de klachten. De meeste comfortschoenen die wij verkopen hebben een zogenaamde luftpolster zool die bij dagelijks gebruik de voeten goed corrigeren. Wij raden u dan ook het dragen van comfortschoenen zeer aan.

Ga naar : Comfortschoenen voor dames >>>   Comfortschoenen voor heren >>>

Doorgezakte voeten

Echte doorgezakte voeten zijn doorgaans aangeboren echter kunnen doorgezakte voeten ook ontstaan door de jaren heen. Er is een verschil tussen aangeboren en functionele (gevolg van ouderdom) doorgezakte voeten. Bij echte doorgezakte voeten is er geen holte onder de voet terwijl dit bij functioneel doorgezakte voeten wel het geval is. Doorgezakte voeten kunt u herkennen aan een branderig gevoel onder de bal van de voet, dit ontstaan door het verzakken van het binnenste lengtegewelf en het dwarsgewelf.

Oplossing: Wij adviseren het gebruik van goede steunzolen die de voeten ondersteuning geven bij de boog van de voeten. Doorgezakte voeten kunnen ervoor zorgen dat de voeten aan de voorkant breder worden, dit komt omdat de middenvoetsbeentjes naar onder zaken. Het is belangrijk om tijdig te zorgen voor voldoenden ondersteuning omdat verzaken van de middenvoetsbeetjes kan zorgen voor ernstige klachten zoals Hallux Vagus (scheefstand van de grote teen) of zenuwbeknelling. Wij bieden een ruim aanbod schoenen met uitneembaar voetbed voor steunzolen.

Ga naar: Damesschoenen met uitneembaar voetbed >>>

Knikvoeten

Knikvoeten zijn een gevolg van verzwakte voetspieren en slappe banden in het onderbeen. Hierdoor zal de voet naar binnen knikken en op lange termijn zullen de botten niet meer op hun plaats gehouden worden. Tijdens de peuterjaren zijn knikvoeten normaal maar na het 6e levensjaar dienen de voeten juist te staan. Op latere leeftijd zijn kinkvoeten vaak een gevolg van overgewicht, overbelasting, verlamming of zwakke banden.

Oplossing: Goed passende schoenen kunnen de voeten weer in balans brengen. Mocht dit niet voldoende helpen dan kunt u gebruik maken van inleg- of steunzolen.

Ga naar : Comfortschoenen voor dames >>>   Comfortschoenen voor heren >>>

Holle voeten

Een holvoet heeft een extreem hoge boog en is een relatief zeldzame aandoening. Door deze hoge boog wordt het lichaamsgewicht niet optimaal verdeeld over de voet en rust het meeste gewicht op de hiel en de bal van de voet. Vaak ontstaan één of meerdere van de volgende symptomen; irritatie en ontsteking van het booggewricht en/of scheenbeen, pijn onder de hiel, hielspoor.

Oplossing: Draag goed passende schoenen bij voorkeur met veters om de druk op de wreef weg te nemen. Schoenen met een lufspolster zool absorberen de schokken beter waardoor u comfortabeler kunt lopen

Ga naar : Comfortschoenen voor dames >>>   Comfortschoenen voor heren >>>

Hamertenen

Hamerteen of klauwteen is een stand afwijking van de middelste tenen. Het gewricht tussen het eerste en tweede teenkootje is gebogen waardoor een kromming ontstaat. Het ontstaan van hamertenen kan meerdere oorzaken hebben zoals een aangeboren afwijking van de voet, te korte pezen of verkeerd schoeisel.

Oplossing: Zorg voor voldoende teensprong om de teen ruimte te geven, schoenen met een stretch bovenkant kunnen ook een uitkomst bieden. Om drukplekken en bijbehorende eeltvorming te voorkomen kunnen schuimrubber ringen gebruikt worden, deze ringen helpen ook bij het corrigeren van de teenstand. Bij een ernstige vorm is medische behandeling noodzakelijk

Eksterogen 

Eksterogen zijn eeltplekken die ontstaan door wrijving of verdrukkingen van voeten of tenen. Hierdoor ontstaat een eeltplekje met een puntje (oog) dat naar binnen groeit en daardoor tegen het bot drukt. Het is belangrijk om regelmatig het eelt te (laten) verwijderen om eksterogen te voorkomen. Indien u toch last krijgt van een eksteroog dan zal het “oog” dat zal dit ook verwijderd moeten worden.

Oplossing: Eksterogen ontstaan door druk of wrijving van te strakke of te wijde schoenen het is dus belangrijk om schoenen te dragen die passen bij de voet. Daarnaast bestaan er speciale pleisters en ringen de pijn kunnen verlichten.

Hallux valgus

Hallux valgus is een vergroeiing aan de grote teen als gevolg van het langdurig dragen van verkeerde schoenen. Hierdoor groeit de grote teen scheef en ontstaat er een knobbel bij de grote teen die zeer pijnlijk kan zijn.

Oplossing: Behandeling is niet altijd nodig. Bij lichte klachten kunnen goede schoen vaak al helpen bij de oplossing van het probleem. Bij ergere klachten is het verstandig om de hulp in te roepen van een podotherapeut of orthopeed

Bekijk hier het aanbod schoenen bij Hallux valgus

Hielspoor

Hielspoor is een hardnekkig probleem onder de hiel die veel pijn veroorzaakt, Als u Hielspoor hebt, hebt u een punt onder de hiel zitten die erg pijnlijk is. Als u op uw pijnlijke plek drukt met een vinger zit u gelijk tegen het plafond aan door de pijnschut die dit geeft.

Bekijk het aanbod schoenen bij hielspoor

Pees plaat ontsteking
Pees plaat ontsteking wordt vaak ten onrechte ook wel hielspoor genoemd omdat de pijn symptomen gelijk zijn aan die van hielspoor.

Pijnlijke of vermoeide voeten

Iedereen kent de pijn in de voeten na veel lopen of langdurig staan. Een comfortschoen zorgt ervoor dat u het langer vol kunt houden maar uiteindelijk zal u ook hierin pijnlijke of vermoeide voeten krijgen. Er zijn een aantal middelen die helpen bij het verhelpen van de klachten

Arniflor
Arniflor is een homeopathisch geneesmiddel dat je aanbrengt op kneuzingen en blauwe plekken. Het is een crème die je aanbrengt op de plek waar je last van hebt. Nadeel is dat het niet zo snel intrekt waardoor u na het insmeren nog een tijdje last heeft van plakkerige voeten.

Tantum
Tantum is een crème die je op spieren en gewrichten smeert als deze overbelast of geblesseerd voelen. Tantum werkt ontstekingsremmend en is daarom erg fijn ook omdat het snel intrekt.

Vrijblijvend persoonlijk maatadvies bij voetklachten

Twijfelt over de maat of het type schoen? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Neemt u gerust telefonisch contact met ons op, dat kan tijdens de reguliere openingstijden van onze winkel in Nieuwegein. Komt u liever langs dan bent u uiteraard van harte welkom in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag bij het aanmeten van de juiste schoenen.

Ga naar onze servicepagina voor informatie over he maken van een afspraak of advies aan huis. Naar de servicepagina>>> 

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.

Blijf op de hoogte van de laatste trends en aanbiedingen